Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výsledky ABL 1.liga A (střed) 31.3.2022 – 2.hrací den

1. 4. 2022

Souběžně s 2. ligou A se ve čtvrtek 31.3.2022 odehrál v centru Bowland Olomouc také 2. hrací den 1. ligy A (střed) střední & jižní Moravy. Úvodní večer přinesl velmi zajímavé a přiznejme si, že i neočekávané výsledky a podle toho tak také vypadala i tabulka. Kromě jasných favoritů, jako jsou Matrix a Killer Shot, příjemně překvapil nováček 1. ligy, Sedláci.

Po druhém večeru je však již vše jinak, vše při starém, žádná Nová doba, kdy host vyhazuje vrchního. Prostě tvrdě dodržovaný konzervatismus a v tomto kole i absolutismus. Že se Vám něco nezdá? Tak jdeme na to. Killer Shot (31 b. – celkem 55 b.) je novým lídrem skupiny. K tomuto stačí dopsat jediné a výstižné, základní statistiky. 7 zápasů = 7 výher, s bilancí 3x 5:0 a 4x 4:1. Stačí? I když musel Matrix (18,5 b. – celkem 46,5 b.) opustit první příčku, tak i na jeho poměry velmi nevydařený večer bohatě stačil na čtvrté místo HD a druhé celkově. Veleskok z šestého na třetí místo udělal CarCiton-Limit (21,5 b. – celkem 35,5 b.) a je tam, kde má být, v BIG FOUR, zaručující účast ve finálové skupině. Již na podzim jsme do této skupiny zařadili i BO Litovel (16 b. – celkem 34 b.) a na jaře potvrzuje tuto oprávněnost.  

A máme tady druhou polovinu tabulky. Velmi dobře tentokrát zahrál SK Skivelo (19 b. – celkem 31 b.), posunul se ze sedmého na páté místo a šance na finále stále žije. Na svůj výborný výkon z 1. HD bohužel nenavázali Sedláci (9 b. – celkem 28,5 b.) a v tabulce to znamenal propad z třetího na šesté místo. Svůj den neměli ani sedmí Pinheads (7 b. – celkem 25 b.) a podobně jako Sedláci nedokázali zopakovat sympatický výkon z úvodního večera, což rovněž znamená pád v tabulce. Minule jsme raději vůbec nekomentovali výkon týmu SK CNC Produkt B (18 b. – celkem 24,5 b.). Tentokrát byly výborné první tři zápasy, ale bohužel došlo na slova jejich kapitána: „Hlavně nepřepálit začátek“. V druhé polovině večera to již opět nešlo a to znamená, že je CNC stále na poslední, osmé příčce.

A nyní se podíváme na statistiky druhého kola. Hráči večera se stali Honza Tříska (Killer Shot) s krásným průměrem 229,80 bodu a nejvyšším náhozem 258 bodů a Katka Janošcová (SK Skivelo) s pěkným průměrem 200,57 bodu.

Tímto máme uzavřený druhý hrací den 1. ligy A (střed). K třetímu večeru se v Bowlandu Olomouc sejdeme za 14 dní, ve čtvrtek 14.4.2022, začátek v tradičních 18:00 hodin. Těšíme se na Vás.

výsledky