Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výsledky ABL 2.liga STŘED 15.9.2018 – 1.hrací den

16. 9. 2018

SK Skivelo posílil sestavu a hned je lídrem 2. ligy A

 

Tak se nám podzimní část ABL rozběhla i v olomouckém Bowland Bowling Centru v Šantovce. Svůj úvodní 1. HD tady měla v sobotu 15.9.2018 2. liga A (STŘED). Dle výsledků se v přípravě nejvíce činil tým SK SKIVELO, který do svého středu přizval Katku Janošcovou (na jaře hráčku BO CHOMOUTOV) a hned to bylo znát. Společně s Pavlínou Maléřovou tvoří asi nejvyrovnanější ženskou týmovou dvojici v ABL regionu stř. & jižní Morava. Svou premiéru v 2. lize si odbyl zlínský BARUM TEAM, jinak to byla klasická druholigová sestava, již dopředu avizující velmi vyrovnanou skupinu.

A potvrdily to i výsledky vzájemných zápasů. Jediným týmem, který dokázal vybojovat vítězně všechny své zápasy, byl SK SKIVELO (23 bodů). Na druhém místě je DEVILS (18 bodů), který na jaře získal prvoligové ostruhy a jistě bude tyto cenné zkušenosti chtít zúročit. S lehkou ztrátou je na třetím místě BO-IMPORT (16,5 bodu), tým, který dokáže vždy zle zatápět svým soupeřům. Ovšem ani ostatní týmy zdaleka nejsou bez šance v bojích o bednu. Pokud zdravotní stav dovolí Honzovi Spáčilovi, tak jistě budeme muset počítat s jeho týmem BO BOWLAND (14 bodů), nyní na čtvrtém místě. BARUM TEAM (12 bodů) doplatil na nováčkovskou daň a ani nejlepší týmový průměr mu nestačil na lepší než průběžné páté místo. Šesté BERUŠKY (11,5 bodu) hrály v hodně kombinované sestavě, ale i tady se dají čekat lepší výsledky. Tabulku uzavírají sedmí SEDLÁCI (10 bodů), ale tohle u nich známe. Stabilně pomalý rozjezd a pak přijde stíhačka.

A jdeme na statistiky. Hráčem kola se stal Honza Spáčil s průměrem 191,83 bodu a plným počtem 6 získaných bodů. Mezi muži zahrál nejvyšší nához 217 bodů Martin Koutňák (Barumka). Ten absolutně nejvyšší má hodnotu 225 bodů a zahrála jej Lenka Zvěřinová (Sedláci). Nejlepší ženou pak byla právě nová posila Skivela, Katka Janošcová s průměrem 187,60 bodu. K tomu si připsala 5 získaných bodíků, stejně jako Danuška Krejčová (BO-IMPORT). Nejvyšší týmovku pak předvedl nováček 2. ligy BARUM TEAM - hezkých 610 bodů.

Z úvodního hracího dne 2. ligy A (STŘED) je to vše a my se již těšíme na druhé kolo, které se v olomouckém Bowland Bowling Centru hraje ve čtvrtek 11. října 2018 od 18:00 hodin.

výsledky