Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výsledky ABL 2.liga STŘED 3.12.2016 – 4.hrací den

5. 12. 2016

SK Skivelo odolal tlaku BO Bowland a vítězí v 2. lize STŘED!

V sobotu 3.12.2016 se ke svému závěrečnému 4. HD sešla v olomoucké Šantovce 2. liga STŘED. SK Skivelo (77 bodů) se hned v 1. HD usadil v čele tabulky a po celou podzimní část na 1. místo nikoho ani na chvíli nepustil. I když dnes to nebyl jejich nejlepší den, náskok z předchozích tří hracích dnů dokázal bezpečně udržet a tak 2 zápasy před koncem mohl začít slavit zasloužené vítězství v 2. lize STŘED a tím i jistotu postupu do 1. ligy regionu.

BO Bowland (70 bodů) dnes zahrál na výbornou, vyhrál všechny zápasy, ale bohužel, stíhací jízda přišla pozdě. Nejhůře z nejlepší trojice dopadli Devils (63 bodů). Tak dlouho sledovali, zda stáhnou náskok na Skivelo, že si ani pomalu nevšimli, že se kolem pohnali jako uragán mladíci z Bowlandu. Velmi sympatický byl i výkon posledního účastníka skupiny, týmu Next (40 bodů), který se dokázal opravdově radovat z každého hezkého hodu.

Krásná atmosféra vládla i při vyhlašování individuálních výkonů. Nejlepším mužem (nebo spíš juniorem) se po dnešním parádním výkonu stal Kuba Vlachovič (BO Bowland) - celkový průměr 172,71 bodů, který ozdobil nejvyšším náhozem ligy, s vizitkou VIB Klubu - 242 bodů. Nejlepší ženou se stala Pavlína Maléřová (SK Skivelo) s průměrem 159,25 bodů. Trošku starostí udělali hráči organizátorov i při vyhlašování nejužitečnějšího hráče. Jenže i s tím jsme si poradili a tak hned 4 hráči, kteří dosáhli stejného počtu 13 bodů, odešli spokojeni. Byli to Kuba Vlachovič, Petr Kučera (SK Skivelo), Aleš Grunda a Roman Tříska (oba hráči Devils). Nejvyšší týmový nához si pak přivlastnil SK Skivelo - 573 bodů.

I když rozjezd podzimní části 2. ligy STŘED byl ze známých příčin kostrbatý, tak si myslíme, že jsme vše zvládli nakonec na výbornou. Velký a největší dík za to samozřejmě patří těm čtyřem týmům, které ukázali sportovní srdce, lásku k bowlingu a nevzdávat situaci za žádných okolností.

Začátkem ledna 2017 nás čekají Městská mistrovství, Mistrovství regionu a vrchol podzimní části ABL pak 21.-22.1.2017Pardubicích na republikovém mistrovství ABL. Sledujte pozorně ABLweb, obsazovačky nebo písněte mejlík svému organiozátorovi ligy (který Vás provázel dnešním hracím dnem) pokud budete cokoliv potřebovat vědět.

A opravdu úplným závěrem Vám přejeme krásné vánoční svátky

výsledky